Alimentador RSS

Clementins

 mandarines_eco

 

Les clementines que es produeixen a la Calafa són, majoritàriament, de de la varietat Clementina Fina, tot i que també tenim uns pocs mandariners de tipus Nules i algunes aranges (Citrus x paradisi)

Alguns dels arbres que hi podem trobar, es poden considerar els més vells del terme d’Alcanar. La resposta d’aquests arbres a producció ecològica ha significat una millora de l’estat general, tot i la seva avançada edat.

Descripció i varietats:

La clementina fina és un fruit petit, però molt gustós. També es poden trobar fruits amb llavors. Durant l’any només s’adoben amb fem de procedència ecològica. La seva recol.lecció sol ser durant novembre o desembre.

La comúnment anomenada nules té un fruit més gran i més abundant, pero amb un sabor més dolç i amb poques reminiscències àcides.

Les aranges són uns fruit gran i redons, amb una pell molt dobla i amb un sabor molt àcid. La pell de fora és groga i la polpa és de color vermell viu.

Contingut nutricional de les clementines:

Valor nutricional per 100 g
Energia 198 kJ (47 kcal)
Carbohidrats, dels quals 12.02 g
– sucres 9.18 g
– fibra alimentària 1.7 g
Lípids 0.15 g
Proteínes 0.85 g
Aigua 86.58 g
Vitamina B1 0.086 mg (7%)
Vitamina B2 0.030 mg (3%)
Vitamina B3 0.636 mg (4%)
Vitamina B5 0.151 mg (3%)
Vitamina B6 0.075 mg (6%)
Vitamina B9 24 μg (6%)
Choline 14 mg (3%)
Vitamina C 48.8 mg (59%)
Vitamina E 0.20 mg (1%)
Calci 30 mg (3%)
Ferro 0.14 mg (1%)
Magnesi 10 mg (3%)
Manganès 0.023 mg (1%)
Fòsfor 21 mg (3%)
Potassi 177 mg (4%)
Sodi 1 mg (0%)
Zinc 0.06 mg (1%)

Collita i conservació:

La collita es sol realitzar pels mesos de novembre i desembre, que és quan el fruit està madurant. Exactament és quan diem que “trenca el color” i comença a adoptar el color taronja intens que les caracteritza. Si el reg és adient, es poden conservar a l’arbre fins a gener i febrer, pero la seva acidesa i contingut en aigua disminueix.

Per a la conservació de les mandarines, les quals són consumibles tan aviat com es cullen, es recomana evitar la humitat i la calor, ja que podrien accelerar els procesos dels fongs naturals de la seva pell.

Recull de receptes:

 

 

Bibliografia:

http://es.wikipedia.org/wiki/Citrus_x_clementina

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: